ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • Τι σημαίνει δόμηση χρηματοδότησης;
  Οι ενέργειες που γίνονται με χρονική σειρά ώστε να συλλεχθούν τα απαραίτητα και νόμιμα έγγραφα για να κατατεθούν μαζί με το αίτημα και τις αντασφάλειες.
 • Έλληνας θέλει να χρησιμοποιήσει δωρεάν τις υποδομές υγείας και παιδείας σε Δήμο που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα. Τι πρέπει να κάνει;
  Θα πρέπει να μεταδημοτεύσει. Να μεταφέρει δηλαδή τα δικαιώματα του στον δήμο αυτό.
 • Για πιο λόγο ο Αρτέμης Σώρρας κάνει όλες αυτές τις ενέργειες για την Ελλάδα και την Κύπρο;
  Ο Αρτέμης Σώρρας ζει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του. Όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι και αυτός, έχει τις ίδιες ανησυχίες και θέλει να δει τον Ελληνισμό ελεύθερο και δυνατό. Έχοντας λοιπόν στην απόλυτη κυριότητά του ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο οικονομικών εργαλείων το χρησιμοποιεί ως μέσον οικονομικής απελευθέρωσης, ανάπτυξης και ευημερίας.
 • Πώς αντιμετωπίσανε την πρόταση οι δήμαρχοι που τελικά υπογράψανε;
  Την άκουσαν με ενδιαφέρον, και αποφάσισαν να μελετήσουν και να ελέγξουν διεξοδικά τα έγγραφα και όσα λέχθηκαν. Έγιναν πολλαπλές συναντήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και κατόπιν απευθύνθηκαν σε δικηγόρους. Οι δήμαρχοι αντιλαμβανόμενοι την τεράστια οικονομική και αναπτυξιακή δυνατότητα που θα περιέλθουν οι Δήμοι τους και διασφαλίζοντας τη νομιμότητα των εγγράφων προχώρησαν με εμπιστοσύνη και γενναιότητα στην υπογραφή.
 • Έχουν χρηματοδοτηθεί άλλες χώρες από το Παγκόσμιο Ταμείο;
  Ναι για παράδειγμα η Ρωσία. Ο πρόεδρος Πούτιν έχει αιτηθεί ακολουθώντας όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για χρηματοδότηση έργων στη χώρα του.
 • Έχει πάρει άλλη φορά η Ελλάδα χρήματα από το Παγκόσμιο Ταμείο;
  Ναι έχει πάρει, αλλά τα χρήματα που πήρε η Ελλάδα δεν χρησιμοποιήθηκαν έτσι όπως θα έπρεπε. Για παράδειγμα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, η Χαλυβουργική Ελευσίνας και ο Ηλεκτρικός (Κηφισιά – Πειραιάς) έγιναν με χρήματα από το Παγκόσμιο Ταμείο τα οποία δόθηκαν σε ιδιώτες!